Leden stellen zich voor

Naam

Joris Beck

Bootnaam

---

Boottype

Etap 24i

Ligplaatsnummer

13

 
joris-beck
 

 

Samen met May Ling wonen we al jaren in Breukelen, “om de hoek” van de AVGA. Zelf ben ik inmiddels “post actief” dus veel tijd om aan de het zeilen te besteden.


In Januari/ februari 2021 was de Etap in beeld. Door Covid was een ligplaats vinden niet eenvoudig. Daarbij ging de voorkeur uit naar een vereniging en liefst in de buurt. Met behulp van Google Earth (!) terecht gekomen bij de AVGA. De secretaris ( Kees) heeft verder op weg geholpen en uitleg gegeven dat de AVGA meer is dan een ligplaats. En dat sloot erg aan bij wat ik zocht. Er was nog plek, alleen als ik een boot had. Op de dag van de aankoop in maart gelijk met Kees gesproken en gemaild.


Begin mei kwam de boot pas naar Nederland en met Hemelvaart lag die bij de AVGA. Een Etap 24i, een kajuitzeilboot van 8m. Onzinkbaar, zoals Etap ooit adverteerde. Zelf al sinds jong actief met zeilen, in de pubertijd met name Vinkeveen, later met de kajuitzeilboot van m’n ouders naar o.a. IJsselmeer.


Toen ineens de boot verkocht was overgestapt op een zeekajak. Daarmee 35 op de diverse zoute wateren gevaren in Europa. En nu meer aan het zeilen dan kanoën.


Lid dus van de AVGA sinds maart 2021. En dat bevalt goed. Mooie locatie, gezellig zo met anderen wat ( onderhouds-) activiteiten te doen en ook mensen te ontmoeten. M.i. meer interactie dan in een normale jachthaven.