Leden stellen zich voor

Naam

Lex en Joke

Bootnaam

Job

 

Boottype

Doerak 780

 

Ligplaatsnummer

49

 

 
job
 

 
bg-old

Joke, Lex, Jochem en Amber van Berkel  

We varen vanaf 1997 samen, eerst een 5 meter zeilboot type Seahawk, maar ja, toen melde Jochem zich en zou deze boot te klein zijn. We hebben een Snapdragon 747 kimkiel zeilboot gekocht en deze steeds meer naar ons zin gemaakt (ofwel luxe aangebracht).

We hebben hier 8 Waddeneilanden, IJsselmeer/Markermeer, Friese meren, Gent, Antwerpen en Zeeuwse meren mee bevaren. Lex is zelf ook al vanaf zijn geboorte opgegroeid met varen en Joke heeft een makkelijke overstap gemaakt vanuit de caravan. De kinderen Jochem en Amber zijn vanaf geboorte tot ca.18 jaar altijd mee geweest in de weekenden en vakanties.

Nu we alles gevaren hebben waar je met staande mast kan komen (binnen de zeewaardigheid van deze boot en bemanning) wilde we Nederland verder ontdekken op de plaatsen met vaste bruggen liggen. Na een weekje proefvaren met de Doerak 780 van Lex zijn ouders hebben we de overstap gemaakt. Deze varen we nu vanaf 2022. We hebben de Doerak bijna helemaal vernieuwd en zijn trots op hoe zij er bij ligt. Lex ging vanaf kind elk jaar op vakantie naar Loosdrecht omdat de Zaanse Zeilvereniging daar een eiland huurde.

Wij zijn op het Alkmaardermeer gaan varen waar Zeilvereeniging de Onderlinge een groot eiland bezit, daar hebben we onze kinderen ook zeilen geleerd in de optimisten. Gezien dit een kale plas met weinig natuur is, was de overstap voor ons om ook op Loosdrecht te gaan varen een logische keuze. Zo zijn wij in 2018 lid geworden van de AVGA omdat wij juist ook de gezelligheid van een vereniging willen hebben.