Welkom op de website van de AVGA

Algemeen
Algemene Vereniging Groot Amsterdam: de AVGA is een watersportvereniging, centraal gelegen in het Utrechtse plassengebied in de Gemeente Wijdemeren. De haven is gelegen in een rustige hoek van de Loosdrechtse Plassen, het deel dat valt onder een vogelbeschermingsgebied.

Op onze verenigingshaven, gelegen aan twee beschutte eilanden, vinden onze leden al bijna 70 jaar ontspanning, gezelligheid, watersportplezier, rust en een heerlijke ligplaats voor de zeil- en motorboten.

Een lommerrijke locatie
De haven ligt op circa 10 minuten varen van de Mijndense Sluis, die toegang geeft tot de Vecht, een uniek gebied tussen Utrecht en Muiden met vele bezienswaardigheden. In 2 minuten vaart u vanaf onze verenigingshaven de Loosdrechtse Plassen op. Dat kan door de Muijeveldse Wetering of via de Drecht.

Voorzieningen
De voorzieningen op onze haven zijn beperkt, maar doeltreffend. U kunt gebruik maken van toiletten en douches en afvalbakken, die op elk van de twee eilanden aanwezig zijn. Verder is er de centrale ontmoetingsplek ‘de Tent’ waar u kunt lezen, een spelletje spelen, borrelen of zomaar een praatje maken.

Het grasland op de eilanden garandeert een ideale speelplek voor kinderen en een heerlijke plek om gewoon op te zitten of te barbecuen.

Activiteiten
Mede door de diversiteit aan leeftijd (van 1 tot 80) en een verleden waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen om de vereniging te maken tot wat hij is, schept dit een sfeer en band die waarschijnlijk uniek is in Nederland.

Gedurende het seizoen wordt een aantal activiteiten door onze eigenleden, onder regie van de activiteitencommissie georganiseerd. Opening en sluiting van het seizoen gaan altijd gepaard met een gezamenlijke barbecue of een ander soort maaltijd. Bij genoeg animo worden kleine reisjes georganiseerd, waarbij eigen initiatief altijd wordt gewaardeerd.

Het belangrijkste blijft: als het maar gezellig is!

Verplichtingen
Wat goed is willen we graag houden. Daarom wordt van de leden verwacht dat zij zich af en toe inzetten voor werkzaamheden op de haven. Het is verplicht gesteld om als lid twee dagen per jaar op de werkweekenden aanwezig te zijn. De ervaring leert dat deze dagen ondanks het harde werken zeer gezellig zijn en vaak leiden tot goede vriendschappen. Wij onderhouden de haven op de twee werkweekenden (steigers, beschoeiing, beplanting en dergelijke). Gedurende het seizoen wordt van een ieder verwacht dat de vuilniszakken vervangen worden wanneer ze vol zijn, het gras af en toe gemaaid wordt en de havenregels worden nageleefd.

Lid worden
We hebben momenteel ongeveer 50 ligplaatsen in gebruik voor boten tot maximaal 12,5 * 3,5 meter. De maximale diepgang is beperkt tot 1,40 m. U kunt lid worden wanneer een geschikte ligplaats beschikbaar komt. Wij willen graag voorafgaand aan een lidmaatschap kennis maken, via onze kennismakingscommissie, met de aspirant-leden. Om duidelijkheid te geven van de cultuur en sfeer van de vereniging, de verplichtingen van de leden toe te lichten en de motivatie van de belangstelling van het aspirant-lid voor onze vereniging te vernemen.

Heeft u belangstelling, dan kunt u schriftelijk of per mail contact opnemen met onze secretaris.

Opzeggen lidmaatschap
Als u lid bent van de AVGA, bent u lid tot u opzegt. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Wij wijzen u erop dat het lidmaatschap op 1 januari automatisch voor één jaar wordt verlengd, tenzij vóór 1 december van het lopende jaar het lidmaatschap wordt opgezegd. Het bovenstaand is conform de statuten en het huishoudelijk reglement van de AVGA. U kunt uw opzegging van het lidmaatschap per post of e-mail naar secretariaat sturen. Het postadres en emailadres van het secretariaat vindt u hier.

 

Adres Haven

Trekpad 45
1231 PA Loosdrecht
Gemeente Wijdemeren

Disclaimer

Website Disclaimer

 

Contactgegevens

Havenmeester : G.J. Venhuis

Tel.: 06-23691172  

E-mail: retseemnevah.[antispam].@avga.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Locatie